e harfiyle başlyan bilmeceler |
![]() ![]() |
e harfiyle başlyan bilmeceler |
26 09 2007, 10:20 PM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 1,024 Thanks: 11 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 23 |
E.arfi ile başlayan bilmeceler
El melecik bol danecik (Değirmen) (Z. Eyüboğlu) Bir çift öküz bir danacık Ey harayı harayı Yüksek yapar yuvayı Çekmeceler çekemez Dökmeciler dökemez (Örümcek) (Z. Eyüboğlu) Ekleme ekleme Kulakları dikleme (Zincir) (Z. Eyüboğlu) Eli yok ayağı yok Köprü kurar (Buz) (Z. Eyüboğlu) Erik ağacını oyarlar İçine tinton koyarlar Ağlama tinton ağlama Şimdi kulağını burarlar (Kemençe) (Z. Eyüboğlu) Edi idi büdi idi Dün akşam yatsıdan sonra Size gelen kim idi (Uyku) (Z. Eyüboğlu) Etten kantar Altın tartar (Kulak, Küpe) (Z. Eyüboğlu) El kadar mezar Dünyayı gezer (Ayakkabı) (Z. Eyüboğlu) Ezirgânın sürtüği (Peynir) (S.Olcay) Egri bügri nere gidirsen? Tepesi delih sene ne? (Bacayınan duman) (S.Olcay) Eriye meriye Askeri vurdum geriye Ben bir kuş gördüm Arka üstü yürüye (Cenaze) (Z. Eyüboğlu) Et atar met atar Bir çekmede bin atar (Ustura) (Z. Eyüboğlu) Elle tutulmaz Gözle görülmez (Melek) (Z. Eyüboğlu) -------------------- |
|
|
|
26 09 2007, 11:13 PM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator İleti: 762 Thanks: 9 * Katılım: 26-September 07 Nereden: NoFeaR Üye No: 24 |
güzel paylaşımi,tşkrler
-------------------- ![]() |
|
|
|
26 09 2007, 11:21 PM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 155 Thanks: 0 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 27 |
aslında bunları bize soracaktın bizde tağmin edecektim .....
emeğine sağlık hepsi çok güzel..... -------------------- ..................DAĞ ASLANLARI..................
................BİZLER HERŞEYİN BİTTİĞİ ANDA YENİDEN BAŞLAMASINI BİLENLERDENİZ........... .......ŞAHİN TİM'İ....... |
|
|
|
27 09 2007, 06:00 AM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 1,024 Thanks: 11 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 23 |
Şahin kardeşim pek doğru söylüyorsunuz ama,malum görüyorsunuz ki..site yeni açıldığından dolayı bütün boş bölümleri,
doldurmak ve üye sayısının çoğalmasıyla birlikte daha güzel bilmece ve bulmacalar paylaşırız. Şu anda bilmece sormam için kalabalık ve tempolu bir paylaşım olması lazım gelir diye düşündüm ve ilk okumak ve alıştırmak için sadece ön başlangıç olarak açtım:ama tempomuz hızlanırsa o zaman çok daha zevkli olur bilmece ve zeka bölümleri.Şimdilik okuma zevkini tadalım istedim:İyi yapmamışmıyım canım kardeşim.. Sağolun ilgilenmeniz bile hoş bir paylaşım oldu benim için.Çok teşekkür ederim NoFeaR kardeşime ve size saygılar efendim.. -------------------- |
|
|
|
28 09 2007, 12:40 AM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator İleti: 762 Thanks: 9 * Katılım: 26-September 07 Nereden: NoFeaR Üye No: 24 |
Soruştur sor cvpla bil ne kadar zor
-------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 04 12 2008 - 08:40 AM |