a harfiyle başlayan bilmeceler(cevaplı) |
![]() ![]() |
a harfiyle başlayan bilmeceler(cevaplı) |
26 09 2007, 10:15 PM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 1,024 Thanks: 11 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 23 |
A harfi ile başlayan bilmeceler
Ağaca çıkar insan değil Yazı yazar imam değil (Salyangoz) (Z. Eyüboğlu) Ağaç başında al yanaglı gız (Azerbaycan'da) (Elma) (S.Sakaoğlu) Dal üstünde al yanaklı oğlan (Türkiye'de) (Elma) (S.Sakaoğlu) Aksaray ortasında Sarı papaz oturur (Yumurta) (Z. Eyüboğlu) Ampaar ihiger otut ikki kuruppaaskı sıtar ühü (Saha lehçesinde, Türkiye Türkçesi ile aşağıda) Ambar içinde otuz iki keklik yatar. (Ağız, dişler) (Y.Vasilyev-F.Kirişçioğlu) Allah yapar yapısını Demir açar kapısını (Karpuz, salatalık) (Z. Eyüboğlu) Ahi geldi mahi geldi (Misafir) (S.Olcay) Altı harman Üstü orman (Alın) (Z. Eyüboğlu) Ag yere tohum seperler (Yazı) (S.Sakaoğlu) Alçak uçar Beyaz beyaz açar (Değirmen) (Z. Eyüboğlu) Ağzı açık alamet İçi kızıl kıyamet Yaş koydum kuru çıktı Salli ala Muhammed (Fırın) (Z. Eyüboğlu) A menim al yastığım İçine un bastığım (Azerbaycan'da) (İğde) (S.Sakaoğlu) A benim al yastığım İçine un bastığım (İğde) (S.Sakaoğlu) Altın cehennem Üstü cehennem Ortası cennet (Ateş böceği) (Z. Eyüboğlu) Bert kihi ahılıga suox sılcar ühü (Saha lehçesiyle, Türkiye Türkçesi ile aşağıdadır) Azıksız gezen yiğit. (rüzgar) (Y.Vasilyev-F.Kirişçioğlu) Aşġalanın fahişesi (Surfa) (S.Olcay) Arddır, urddur, arnawuddur Ağzi yohdur, adam ġapar (Isırġan) (S.Olcay) Aldır onun tepesi Yeşildir hem cüppesi Kara kara küpesi (Karpuz) (Z. Eyüboğlu) Alaca ġarġa Yendi harġa Hargi ġurutdi Suyi durultdi (Ġalay) (S.Olcay) Ağ tarla ġara tohum El eker dil toplar (Kağırtnan yazi) (S.Olcay) Aldım ele, vurdum yere Tu allah belan vere (Sümüh) (S.Olcay) Aşşahdan gelir mami hatun Elleri ġınali hatun Ketan köyneh gäymiş, ivi bellinmez Ġuş dili söyler, dili bellinmez (Ġaz) (S.Olcay) Allaranan bitiihit bitiyer, üöhenen üňküühüt ünküülüür ühü (Saha lehçesiyle söylenmiştir, Türkiye Türkçesi ile aşağıdadır) Aşağıda oyuncu oynar, yukarıda rakkas raks eder. (Atın dudağı, kulağı) (Y.Vasilyev-F.Kirişçioğlu) Ağaca çıkar adam değil Boynuzu var öküz değil Yazı yazar kâtip değil (Salyangoz) (Z. Eyüboğlu) Alçacık katır Yüklenir bakır (Sacayak) (Z. Eyüboğlu) Ağaç ağlı bir adam. (Kaşık) (Y.Vasilyev-F.Kirişçioğlu) -------------------- |
|
|
|
28 09 2007, 12:43 AM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator İleti: 762 Thanks: 9 * Katılım: 26-September 07 Nereden: NoFeaR Üye No: 24 |
hoş güzel paylaşım tşkrler
-------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 04 12 2008 - 08:29 AM |