Sagopa Kajmer, Sago Lirikleri. |
![]() ![]() |
Sagopa Kajmer, Sago Lirikleri. |
27 09 2007, 10:31 PM
|
|
![]() Üye ![]() ![]() Grup: Root Admin İleti: 15 Thanks: 6 * Katılım: 17-September 07 Nereden: Smyrna! Üye No: 2 |
Bir Pesimistin Gözyaşları
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı Aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, Aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. Dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü Düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran Nefesi, akşamında leşime baktım, Peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı Yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe Ağladım, gözyaşım!... İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin Kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde Harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim Yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, Acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. Yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü Kârın el mi sallar? Batan güneş yine doğar. Batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, Kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı Tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. Salla gitsin Arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin Mektuplar adresin mi kayıp? Zorla güldü âmâlar Ağlamak mı ayıp? Korla yandı umutlar geçen dünü Sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp? Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi Gidecek habersiz uzaklara? Kaç yalan yıkacak Güvenleri? Kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua Edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin Uğruna? Kaç yarın bekleyeceksin? Sonralara kaç damla Gözyaşı? Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık Molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve Tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını Günahın. Sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi Tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi Küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti Paraya, Çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu Battı. Dünya malı uçan halı, kırılır dalı her Ağacın, yıkılır her bina afette, gofret, Bedelindir o Dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, Hüzünü her Adem tanır, geçici bir dövmesin Şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince Kazma kürekle silineceksin. Dayanacağın bir Duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan Adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet Zalimdir, Hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım Felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, Rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı Tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut Hani? Tebessüm vahi, kabusum canî yazdıklarım; Yazacaklarımın güvencesi Sago K. Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi Gidecek habersiz uzaklara? Kaç yalan yıkacak Güvenleri? Kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua Edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin Uğruna? Kaç yarın bekleyeceksin? Sonralara kaç damla Gözyaşı? Bağdat Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52’ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret. (x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir”Leşmiş” O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat’te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi (x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM Maskeli Balo Nesine göre ki kıymetin değeri, yüreğin çömelir eğilir boynun, değeri biçilir kenara atılır, kıymetin de çıkarı varsa çıkarı yerinde dilenir, her duada tanrı bin nazarladı, ve bendim her nazarda pay kapandım zarlarım düşeşti, eşti madem bu matem bedeldi tanrı her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yıkıcı darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çıkarın önemi sardı vardı her temelde tek emel. Yalancı dostu aldı karaya verdi name, herkes maske takmış, suratı sarkmış, yüzünü asmış, kaç kurtul falının kahramanı şeytan, bulamacın içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve değerin değeri kalmamış, ve her yarışta çıkarın adımı önde, adımı koyarım, adımı saklarım derinde. Adımız hangi kelime, anamız nerede hangi cehennemde yanıyor? Yanımız hep mi boştu? Kanımız kardeş de oldu neyse. Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzün birinde düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp. Yaratan beni dünya arenasına soktuğunda tektim, her nefesi soluduğumda Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim. İnsan, insanlığın hocası durumunda eli maşalı. Hergün başka derslerde karşımda bambaşka bir hoca abide, her sınavda farklı notlar almanın piskolojisine adım attığımda sanırım ilk okuldaydım, yani çocuktum, yola çıkmış yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldım, yolumu uzattım. Çok sima tanıdım, ima aldım yüzleri aklıma kazıdım, adı anıldığında işte dostum dedim, adım anıldığında tanımam dedi taktı maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalıcı tüm izleri, geri getiremediği zaman eskide kalan anı defterini, her sayfada düştü maskesi. Şimdilerde gözümün içine bakan herkes çıkar peşinde takma ifadeler ardına gizlenmiş tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde saklı rüyalarının sayılarını maskelerinde gizlenmiş tüm yüz hatları. Bir zaman selamladı bu adamı ve adamını bulamadı. Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzüm benim mi? düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp. Karikatür Komedya Cihanda kaybolan yıllarım ve içine düştüğüm feci günahlarım, sakladığım sevaplarımla yaşadım. Faciaların bedelleriyle ağladım, ben anladım, karikatür komedya koydum adını buranın. Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgârın hızıyla savrulur sözün elaleme. Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsarhanenin dili, Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi. Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım, lisede aynadan kaçardım, yorgan altı ağlardım. Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım, yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldım, yüz göz olamadım, aldattığı dostlarımda merabalaşırım. Yağmalanmış her taraf ve hibme olmuş ber taraf, kadim bedenler işgüzar seçil ve seç civarlarında tek mi kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok, oysa tek dilekti mutluluk. Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık, dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık. Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık? Beddua, kötüyü servis edene sordum. Biz doğarken dargındık. Hoş seda duyun sabah bir martı uçurun gökyüzünden, hediye edilen günlerinde bir duacı ol uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın darbeler yesen de yüreğine affetmek en asil intikam. Varsa bir duvar dayan, yoksa bir duvar yarat, karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat, kanatların kırılmasın, umutların nicesi 24 karat. Belki talan olan o manzaran tedavi acizi. Ya belki kalanı hür tutan ümit tebessümünde yaralı kim bilir? Sen sefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar, zamanda doğar o anlar ya da bir anda yok olurlar. Kalleş olsa dahi bir an için o yadigâr dostlar, etme ses ve affet, bir gülücük haşlar. Gözlerinde damla yaş var. Bir hüsran aldı can hicranla kanar. Karabiber Duası (sagopa) Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla! Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim, cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli, kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi? Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda, sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık! Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben, huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem. Nakarat Cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası rap Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarında Senfonim çalarken hep duacım oldu Bass-drum Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin? (Kasırga) Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu Karabiber duası lanetimin son ezgisi Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten Hesap soramaz olmuş insanoğlu Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden Acıyı çekemez olmuş bedenim Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları Ağla sen de haline benim gibi Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi Suskun olma haline, konuş dünyaya Paranın kölesi olmuş insanoğlu Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim Geçmişi Gölgeye Teslim Ettim VERSE 1 Yapılan her savaşta bir çıkar ve de imzalanan her barışta bir zarar var biz, varımızı ortaya koysak yoğumuzla utanırız. Elimizdekini cebimize tıksak, “tırsak kısrak savaşa havlu attı” der ve sırıtırlar. Dalga bu devrin baş motivesi. Ne kadar güler ise düşman o kadar ağlatır seni, kendini geçmişteki geri adımlarından kurtar, ışık ileride parlar ve yamyamlar var burası dar. Her an önünde yar, Tanrılar sözlüğünde buna sınama denir, sınavın elbet sonu gelir, notuna göre bedelini öderiz bu geçmişin bu kesin. Zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi? Ve bu zamanlama, kaderimizin yanlışı ya da doğrusu, olgusu yoktur, kukla duygusu, askıya alınan o insan bulgusu, tekrar edilen o geçmiş döngüsü, karasis örtüsü; gölgelerin emaneti sen misin? Karanlıklar çöktüğünde gömülesi bedelin ve eskide kalan soğuk iklimlerin. Dostuna attığın tekmenin ya da hiçe saydığın ilahi adaletin bir sonucu olmalı bu da kesin, sen teksin takibinde geçmişin!... Nakarat Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara. Sorgusu başladı yarının ufukta gün batmakta, her gelişin bir gidişi meçhuşle farz arz ederim sorgumu kesin. Gün dönümünde sıradaki gelsin gölgemi karanlığa teslim edin. VERSE 2 Anlam veremediğim bir yığın manzara peşimize takılmış ve cereyan eden çıkar savaşları kalbimizi yerinden çıkarmış ya barış?... Minik ellerinizle yakaladığınız o büyük kelebekleri öldürebilirsiniz. Herşey cüsse değil yeterki küstürmeyin çocuğu, öldürmeyin kendinizi, yok oluşu simgeler umut katliamı, yarın bir kapıdır ve sen uykudan o kapıdan geçmek için uyanırsın. İnsanların icadı kukla medeniyetinde herkesin bağlı olduğu bir ipi var, ipi tutan Tanrılar akıbetini sorgular, bulgular yargılar bir oyun gibidir adı yaşamaktır, ölümse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. Ve birini eler, siler kendini oyunun listesinden, simgelerde saklanır gidişinin nedeni ve her geçmiş gölgelere emanet edilir, gelecek sansüre maruz kalmış,belirsizdir. Bu nedenle seni takibe alan gölgelerdir. Sen yürüdükçe seni sorgular ve bir gün güneş batar. Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara, sorgusu başladı. Kalbim Krizin Bekçisi Olmuş VERSE 1 Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar, evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa bedenim mi idam anlarında terlemekteki? Kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizde bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz. Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür dilekçe ver!...Ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü. Kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3’lü çevirir sen-ölüm-kalım!... Nakarat: Dünya keranesinde bakire değilsin, tecavüz edenler var Gözlerim de sağnak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş Yak da ver sigarama derdimi anlatayım, duman olsun bu rapim Ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu. VERSE 2 Bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz liriklerimle bir bütün ben, tüter tütün yazar çizer stilo. Sadakatim gömüldü dilime. Sus!...Dedirtmedim. Kus!... Günahların sevabı bulunamaz Yunus. Prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. Civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla, fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız, tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları, sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin, bak hadi!... Üfle Güneşi Sönsün VERSE 1 Ben girdaplara kapılan o gemideki yolcuyum. Kustum her dalganın tokadına suçtum!... Pusuyu kurdu dostun, fırtına kopsun, donan dudaklara bir dem rom dolsun, beni buldun. Azrail yap görevin fiil olsun. Tek kurşun bitirebilse gari bu hayatı bari bin kurşun atın da gönlüm doysun ahali. Sagopa iskelet diyarında etten bekçi, çekice sapladım kasedimi, çöpe bugün attım kalbimi alınabilitesine göre değişir kırılanın aynı hangimizinki marijuana marşı? Sago yaşlı!... (Nakarat) Üfle güneşi sönsün!...Kalbim karakışın ayazına dönsün Azrailim öpsün!... Tek dönümsün ömrüm. VERSE 2 Buhran dolu bitirim esen o karayel rüzgarına kolumu salladım, hareketi çaktım, karakedi gördüm yaktım mumu ve de baktım. Tahlile giden her bakışıma reçete yazsa da, doktorumun kompleksleri nedeni derim çatarım gözleri, sobeledim herkesi, şimdi görelim kimin en kalın ensesi, Sago rapin en kalın ansiklopedisi, geçmeden yedisi taşlanır musallahın incisi, zencisi makbul görülesi her rapi beyaza boyarım, meleze çalarım yüzleri, aldım yaşamı yanıma kutu kolacasına üç dikişte dibe vurdum, depozitosunu Tanrıma ödüyorum. Yokluk İçinde Varlık Çeksemde NAKARAT Yokluk içinde varlık çeksem de ben tozlu raflarında kaybolup gideceğim bu tarihin, Bir imzaya ihtiyacın varsa o da rapimdir. DR. FUCHS VERSE Tarihe gömülen hatıralar Gördüklerime bu dilim,kalbim ağlar Kalemimin önünde tinercisi sere serpe Defterimin satırları gene dertte Baktın kaptı kaç oldu şan Para için vurdular oldu kan Döndü dünya birgün son bulacak Senin de mezar taşına yazılacak Uyuşturucuya çaresizce koşan gençliği Alkolik aileleri mi geri çaracak Bırak gitsin tabi sen de bak Bırak gözleri kapat sen de kaç Uyan artık halkım sabrını aç Vurdum duymaz olma ışığı sen saç Bütün bu gavurlara yetti artık Biz bugüne kadar kime pabuç bıraktık?.. NAKARAT SAGOPA VERSE Yo!yo!yo! Beni kontrol et!... Adalete yüce sıfatını verirken hepsi boşta kalmış bana kalırsa zihniyetlerin beyni çok sulanmış, 2003’te ağızlarda aynı sakızı çiğnemekteyiz. Çıkarın artık 2003 adımda geride seyiriz, bakın bir bakalım kaç okul bitirmiş eline almış iyi bir iş. Sokakta tinere köle yudumla nesilime bir an içinde olsa gözünü kırp, selamsız bandosu ayıp. Suçlular mı puslular? Sarayda pusudalar, sessiz kaldı kuzular, reyci rapçi barınamaz, hiphopta başbakan bu Kajmeran, mirada kıçını yırtan zan altı lirisist hiçbir ist.e dahil olamaz anladın mı? istanbulumda solurum,samsun toprağım, kanımda hiphopım,raple doğanım (ben Sago-k) Uğurla Bahtiyarları VERSE 1 Kaldırımlar ezdik, yıllar aldı başını vurdu duvara, rüşvetiydi kaderin ilk görüşte aşk!... Ve tasmalarda kalbin, yosmalarda şiirin, çok şirinki, sihirin etkisinde zikri, koşar adımla telaşa doğru körpe fikri, ruhsal arbedeyle randevuydu bu, su gibi akarak aldı yolunu, hırsız kaptı tüm kolu ve serüven oldu iki hayat, birisi hırsız rolüne bürünür oldu diğeri hep bakan bir kör, birisi acıyı çekti, öteki acıyı servis etti. Şarkılar yazıldı ikisi üzerine ve birisi bitti diğeri çaldı, şarkılar kesilmedi çok elveda demişti birisi, diğeri yaşama verdi istifa dilekçesi ki tanrı çekti reddi, seddi kurdu kalbine, kalbi sedyelerde taşıdı, harbi tek nefeste yaşadı, zor bir deneyim oldu, kördü yoktu güneşi, zordu, çoktu çilesi (yo!) Nakarat Ben zebani tarlasında yabani meleğim, yabancı hancı, sancı evreninde zancı, tutuklu avcı, kolları kelepçeler diyarı, riyalı mutluluklar yadigarı, uğurla bahtiyarları!... Saç telimde öldü, doğdu, sularda boğdu kendini, güneş yakarken kendini, bir kalemde yazdım tüm şiirleri, nefesi bitti sigaramın, yaşama soktum yenisini,çektim içime!... VERSE 2 Hangimiz varız(yo!), hangimiz yokuz? Kavalyem olsa öpebilir miyim ölümü? Yıldönümü pembe dünya gezegeninde kışların siftahı, yüzbin akçe meyve verse getiremezki aşkımı, ben yolumda molama hep bir sigara nefesi alarak adımı attım, zilimi çal da uyanayım!... Dün de okulu astım. Duvara çiviler çaktım. Baktım ellerimde hep resimle dolanır olmuşum, hayra yordum. Zorunluyum ki buradayım, kuşatmasında kaldım, hapsim ömre, aldım payıma düşeni, rayına koydum hayatımın tek vagonlu trenini, gitme gelme aleminde tek ve son seferdeyim. Boş mu kalbin? Doldur o zaman ansızın durabilir, defedebilir, hatır konuşmasıyla dile getir. Her satırda çıkarı virgül etme kompozisyona, bin zebani tarlasında tek ve son seferdesin... Kaynak : Guftekar.com -------------------- Sıkıntı var.. |
|
| |
| The Following Members Thank the Author for his Post: | |
28 09 2007, 01:21 AM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 35 Thanks: 2 * Katılım: 27-September 07 Üye No: 28 |
Baytar
Bu dilden firar eden her söz, yaydan çikmis ok gibi Sözler bazen bir hazine bazen dermansiz bir dert tipi Geçmis dünden bahsetmek lezzetsiz Gelmemis yarindan hep mi sikayetçiyiz biz Aklimin ipinin ucuda kaçmis, timsah katreleri bosalsin Bir iki damla hiç degersiz Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev nam-i-degersiz Gece-gündüz ömürden yontar dünya dönmez yarensiz Bugün ömrün yarim gün, serbest kalsin fikrim Senin tozlarini silemez tenimden ellerim Varlik ruhu terk eder gözün gözümden ayrilinca Bendeki ask altin misali agirliginca Sensiz benlik yokluk demek kalbim sana emekçi Ask denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi Basim sarkit bir mahalsiz cümle yolumun önüne tas Dudaklarin kaderin hikayeden çakir keyif dertdas Gören der ki sel agzina bina yapmak aptal isi Yel eserse kirmaz disimi, kalp bir körse görmez bir seyi Saniyeler dakikalarla yapar alisverisi Saatler seni alir benden korkarim olamaz gelisi Hasret gözümün isiklarini söndüren alçak misafir Afitap sönük bir mum ayrilik hain bir zehir Melek yanimda yüzünü saklar felek yüzüme kas çatar Bir tek bu hüznü sen bogarsin ipek tenin derime batsin Rüzgar saçini süpürse mest olur bakislarim Adinla uyanir kulaklarim, yüzünle açar göz kapaklarim En güzel siirlerimle kaleme adini sayiklatirim Odamin hayaletisin sessizligine asigim Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem Kafami duvara yasladim omuzlarin yanimda yok Ahbaplar maymun istah sahibi benim içim senle tok Yok ki gücüm belki devler ülkesinde bücürüm Sessizliginle gelir hüznüm yoklugunda gömülü ölüyüm Bu devranin binlerce sevgi müsterisinden biriyim Yalnizligima küfrederim sensiz halden müstekilim Ilelebette dönmez olsan bil ki yalniz nöbetteyim Hatalarima savas açtim her gün farkli kefendeyim Hayat günlük defter yapragi hazan gelir dökülür Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür Dertle anlas deva bul üzüntü kalbi sömürürür Yüzüne baktigim her an cennetten bahçe görülür Gülüsle sen degil gönül bucaklarinda harabeler Bu hilekar tavirla geçer fena saatler Seni içeren masallarim anlatilacak kadar kisa degiller Ask ilinde bir tarafta cüceler diger yanda devler Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem Kendime Sarılır Donarım RAP 1 Belki de günahlarını yıkayacak akıttığın damla yaşlar Ya da yağmur olup üzerine yağacak haramlar,sil-başlar.. Sahip olamadıklarının peşine kaç kez takıldı düşüncen? Tahminimce aklın bilinmez kişiler tarafından kiralık Şarkılarım sen ve benim hayatımdaki sen etkisiyle ilişkili Varlığımı tanımlamak adına yeni sıfatlar yaratabilmeliyim Kurumuş yaralarımın kabuklarını söküp arşivinize katmakla elde ettiğiniz hazza anlam veremedim.yoo Ben cahilim Beni sevmek için programlanma,devrelerini yakarım Şu an deli misal aşığım,bir kişi hariç herkese şaşıyım Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır Korkusuzluk sahipleri neden kemer arkasında silah taşır? Telefon çaldı,ne yazık ki iyi niyetlerini meşgule verdim Çığlık atan bu duvarlar tarafından asıl rahatsız edildim Bildiklerimi şarkılarımda yüksek sesle dile getirdim Kaprislerimin tadını çıkarıp kinlerimi boğar durumdayım Gün batımına ekilen tohumların haddi,hesabı yok Bana benden başka bir dost varsa bilmem lazım Aşkım güven ödülüme en yakın adayım Son doğum günümde kendime yeni bir ben aldım Umarım kaderin bitiş çizgisinden uzağım tanrım!..umarım tanrım... nakarat: Bu cinayet!... Günahın en has hali ihanet Hakkımı ver gideyim adalet Son kozum olsun zorda sükunet Kendime sarılır donarım rap 2 Fonksiyonlarını kaybeden işçiler görevlerinden tekme tokat safdışı,birdenbire Karanlık beklentiler üzerine stresten eklentiler Deli balta boynu alır alta,ayaklarınızın altı marazlı ne iş bu falaka Herkesin umudu bir çıkara yem,fukara vicdan bilmez gem Gaffa afsa secerem,bulmalısın kanayan yaraya merhem Rahatça sarfedilen yalanlara güvense problem Alınabilecek en basit önlem paranoyak bir denklem Kırılır omurilik,eklem.Denge bozumu dengelen Tırnak ayrı-gayrı olamaz etten Resimlerinizi çeker haldeyim,kurduğum çitin önünden Sizleri deşmekle körelen bıçaklara bir bakın!...Dengelen. Çıkar lan maskeni!...Göster bana gerçek yüzünü Anlatılanlar göreceklerimin somut ipucu,çözdüğümü!... Bile bile lades,hile mimik,güvene şantaj Kimlik kayıplarınızı gazete ilanı yapın,somutlaşın!... Kaybettiklerimin hesabını kalbimden çekin Bildiğim kadarıyla limitsizim,depremsiyonlardayım Gözyaşlarımla boğulacaksın,farkmazlardasın Uçurumun önünde,ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım İfadelerinizi tartmaktayım,yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım Selametle... Kürdan Kollar Sago Sigaramın dumanını kıskan..! Devran döner durur sabır an.. Yok olmasan da saklan. Utanmasan da arlan Ve her zaman bulduğun en küçük ine saklan.. Nerde çokluk orda haine tokluk, yalnız kal ve aklan! Melek yanaklarımda, kelek kader ataklarında. Ayak bataklıklarda. Ecel konaklarında elem elimi bırakmamakta. Dünüm yarınımı sorgulamakta. Bu yüzden kalem sayfanın şakaklarında. İnsan Rabbın bebeği, hepsinin toplamı bir sürü. Görmesek de başımızda bir çoban der durur 'yürü!' Hayat en yakın dostumdur, hep yanımda yürür. Birgün beni terk etse kemiklerim üzüntüden çürür. İnanç bir tarladır hedefi olanların sürdüğü.. Gülmek bir mükafattır ağlayan gözlerin gördüğü.. Ölüm bir karanlıktır tüm ışıkların söndüğü.. Madalyon 2 taraflıdır iyi ve kötünün böldüğü.. Bilgilerimiz sis! Kaybolur batan güneş gibi.. Akıl inzivaya çekilir, Birgün terk edip gider bizi.. Sevgi tutkulu bir kral esaretten bezmiş meğer. Aşk bir mülteci, göçüp gider bilmez değer.. Nakarat: Feri kaçmış iki göz birbirine sarılmış iki titrek dudaktan ibaret suratım.. {yardım çağır..!} Kurtarır bedeni elbet birileri ya! Kürdan kollar ağırlığından ezilir dokunsalar ağlarım ağrısı feryat.. {tahammülsüzüm..!} Dindirir acını elbet bi melek ya! MozoLe Mirach huzur özür dilemeli bana uğramadığı her gün için gurur affetmeli ona sadık olamadım tek eksiğim belki buydu yazdıklarımı dinlenecek hale getiren zehri tatmak gerekir bazen bilki senin elinden... derdi anlamakmı yoksa bilmemekmi fayda yoksa tek bi şansın olsa fişini çekememekmi fayda nerde? zorda olsa irade sende hakim her bi hücreme kilit sinirlerimde kazılı nefretimle... yıldızlardan birine dokunabildim bu akşam kararsızım gizlenmiş gecenin karanlığında o siyahıyla ansızın kör bakar o gözleri ve yolu uzundur besbelli... canı yanar acır teni kanı akar siler teri.... bu kalbi tek kelepçe iki bilekte bir dilekce olsa çehre solgun çevre hezeyan devre hüsran hicran kovsa fobileri ve yoksa imkan elde git ileri... kurtarır bedeni elbet birileri ya.. Romantizma RAP 1 Çocukluk naftalinle gizli Hatıralar sarı benizli Kim kerizdi ? Belki aklım bir denizdi ben boğuldum. Kim sorumlu? Gözlerimde hava bulutlu Yarına sansürü Tanrı koydu Filmler hep sinemaskoptu Son yabancım bir maskottu. Geçmiş her zaman siyah beyaz Hayatım enstrumental. Kalendarım duvar süsü Bulantılarda midem Çok sebeb ürettim fabrikalarım iflas etti. Kİm samimi ? kim hakiki ?...bana cevap verin!... Özür bir borç gibiydi en zor ödenen hali. Kalbi hacize verdim oysa borçlu sendin Bir bahaneden ibaret terkediş. Bilinen en son halim bir zavalli,yaşıyorum bunu da bil. Gidiyorum adimi sil,acıyorum yaramı deş !... Varlığın yoğunla eş ve keşmekeş bu yolda ölüme terk bin leş. Ve rüzgarımla yüzleş... Şafak yüzbeşte meşke daldı çilekeş Uyku geç gelir nöbette uyuma yok !... Korku içime sorgu tıktı.Satırbaşında kalbim hep kırıktı. Gözlerimin içine bakamadınız içiniz hep fesattı. İçim dışıma çıktı,içimi kemiren her fare için bir kapan yarattım. Şüpheli paranoyaktım. Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum. Yarımı gömdüm,yarımı güneşe döndüm,kendimeydi küfrüm. Ve dikkat et dilinde hep tükürdüğün. Sömürdüğün bu ruhta haykırışlar kör düğüm. NAKARAT (KORO) Mazeretimdin.... Her suçumda hazretlerimdin yalvarır oldum. En son halim bir zavallıydı,şimdiki bene beni sorar oldum vallah... Nezaretimdin... Karanlıklara bir şiir oldun onca okundun En son halim bir yabancıydı Ozan-ı bedbaht kalemini kırdı. RAP2 Sat-ı müdafa zorunlu Adalet karaman oyunu Sonunu bildiğim bu yol önüme serdi bilinmez uçurumu. Gözlerim krater çukuru Yine de elimde tek düze kalem yazarım karamsar kompoziyonumu. Getirin artık sonumu!... Onuru zedeler alaya vurulan her doğru. Her geçen dakika metabolizma çökerten olgu. Şıkkı seçti ademoğlu. Yanlışın gurur bıçaklar,orda duran o alçaklar yaşamın biberi tuzu. Huşu içinde yatsın ölü bebeklerim. Bir buğulu aynanın yörüngesinde,ortalıkta dolaşan bu buğulu yansımalara hipnozum. Ve uluya anlaşılmaz bir tavırla ''yorgunum!...'' demek neden ? Umutsuzum bugünden. Al ve yerine koy hataları. Ben her cevaba bir soruyla kafa da tuttum. Bir tiyoyla bir tiyatro kurdum,kendim oynadım ve arenasında bir savaşçı buldum kördü. Köprü ortadan bölündü sagopa gördü!... Yokluğun ki; zoraki bir ölümdü.En derin... Yazarın olsun ellerim. Aklımın odalarında yangın çıksın beklerim serin. Ben kimim ki; bilmemekteyim. Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin. Pavlov`un Köpeği Hiçbir kuvvet engel olamamıştı bana.Ve dilime zincir vurabilir mi kralınız da gelse. Sago'nun argolarına takılı kalacak her kulak. Tüm yalanların bir giysi giymiş.Varlığın içimde yılların tuhaflığında seyreden bir adamı önüme koydu. Son suçum mu? Son kararım ''-gitsin!..'' oldu.Hoşçakal dünüm ,kağıt yalanla doldu,önüme kondu. Mazilerde kazının gereği yoktu.Afacan uyudu.Bir yudum su hasretiyle yazıyorum bu mektubu. Bu zoraki yaptırımların bilinci eledi umudun birini,diğeri nerede bulamaz oldum.Yıpran kolpa ruhum. Anlamımdın ne oldun? Kendi davalarında hakim oldun,elimden seyrelen bir kumsun . Sen de tarih oldun,tekerrüründen korkar oldum.Son vedanın adını elveda koydum,gözlerimi oydum. Motiflerini işledim,yürek adınla eş değer ki;bildiğim tek şiirsin,anlamın derin,aklımda kal. Kör topal hayallerin sonunda gözlerimde bir güneş var.DNA larımı insanoğlu bozdu sanırım burda bir sorun var. Her halükar da içimi kemiren bir teselli var,misalli bir takım oyunlarım ve körpe bir canım var. Yar bana var.Dile kolay kalbe zor gelen sükunetim dar.Darmadağan armağanım. Kaos karmalarındayım.Karmakarışıklaşmaktayım,neyseki ayaktayım. Ritimler kolondan süzüldükçe ataklardayım,bu Sago bayım,ben Sagopayım. NAKARAT Sil adımı baştan yaz kalbine,baş harfi büyük olsun. Yeniden küfret !... Geçmişi hadım ettik olmadı. Ben suyun oldum bardak dolmadı. RAP 2 Kanatlarım olsun istedim ben ama hiç uçamadım,kanadım oldu denedim yerin dibine çakıldım. Ama nedense masalı dinlemiştim,hazmı zordu, çabalamıştım oysa. Çıtamı aştıktan sonra yükseklik korkusuyla savaştım. Ve... Aşkın tepe noktalarına ulaşabilme lüksü güvene bağlı. Bir dönekle karşılaş ,bilki suçunun avukatı. Çok suçlu tanıdım hepsi konusunda haklıydı. Umut çocuklarımı bugünlere getirebilmem uzun zaman aldı. Ve... Berduş halim arbedemde yumruklarımı sıvazladı. Kazalardan salim çıktım,kendim yazdım paranoyaklık kitabını. Artık hiç mi hiç de hatrın kalmadı,tekmelerdim dağları,kalbime yuvarlandı taşları. Gözlerim olan bitenle yüz-göz olalı geçti kısa bir zaman dilimi. Elimi koluma bağlayan bu tacizar bu borcu bir şekilde ödemeli. Deneyimin adı Sago,aç mı Pavlov'un köpekleri ? Cehennemde yaşadığım için cennet hakkımdır. Sadakatsizlik intikamla barışır.Sus, kırıştır!... Halin kalp atışlarımı hızlandırmaktadır. Ortam paçozunun gözü daim arkandadır,söyle kim babandır ?Elini tutsun !... Rap sapandır hedefi bulsun.Yenigün uykudan kalktı mahmur gözleri yorgun bitch!... Sagopa vs. Kolera (feat-kolera) KoLera: Müzakeremiz aheste, taksit iste sanki hediye kambur kambur üstüne yapma etme uyma jeste hepsi nekre düştü cemre tek bir metre dikti yokuşu piyango vuruşu yoruma kapalı darpın dokusu sabit kolera duruşu perde altı insan kokusu getir bir kanaat artık ey huşu modum saptı depara kalktı huzur kaçtı kalbim kutulu kural tanımaz oldu her duruüstüne simler savrulu mars yaşandı rap çıraktı karakalemle noktalandın ben duraktım son durakta yolculandın kalbim kırık tıbbi atık yelkovan sel aldı tarafsız taraftım tartı sağda kaldı kahve altı we Kolera uykusundan sıçradı hatırı sayılı döşeli dayalı nazarı üstüne yıkılı vidası sıkılı kıyamette alacakaranlık kuşağı bedenim dik suratım baş aşağı buyrun oturun şapa yaşa başa taşa kolera kafa kıwamı haşlama kirpiği yandı her dal sigarada yarım anestezik bir pirana SAGOPA ultra ince karma mantra beni deep freeze e bağla tadım iyice kaçmakta köküme işlemiş bir fobia herkes çekti kopya üç buçuktan dörtlük iddia iste bir yüzün wermezsem 2 yüzüm kara tam bir rampa lyriclerim uçurtma kapalı tıkalı kutuda kafanı fazla takma derine dalma Nakarat {SaGopa}: BAS DAMARLARIMA SIZLASIN AZAMİ HIRSIMIN DESTEĞİ OLMASA HASMIN HÜCÜMLARINA ÇARE ARAR BULAMAS YERE ÖYLECE YIĞILIR MASKOT SagoPa: İyi şansın peşinde kowalayanlar yakaladıklarında bırakmayacaklar bu kesin. Zamanı ve seni iki yönde ele al. 1-Kullanılmaya ihtiyacı var 2-Huzura varmak için yapılır psikolojik çetin savaşlar.Bağrına basılan: taşlar Kokuşmuş ruh leşlerinize ruh eşimle ısırık attım,neyse kaderin çıksın falın. Benden bir dirhem sewgi çalamadı hasım. Sıkı ve zor bir yaşamın içinde yuvarlanan bir çenem olduğundan hastalıklı ve bulaşıcı bu nazım. Aynı giysiler altına saklanmış bedenim,ayrı sillelerle sarsılan süvarilerim. Rabbın nefesi rüzgar olmuş ben onunla sonsuza eserim. Cewapların olmalı,çünkü sorularım vardı !... Her kekelediğinde yalan sinyallerin yandı. Şimşek çakışı misali beş saniyelik gelip geçendi ağlamacıkların. Bayraklarımı topraklarına diktim.Sawaş yeni başladı şarkı sonuna dek devam edecek. Dört barın ardından şarkımda korku kokusu belirecek. Sansür Perdesi (Feat. Mozole&Sitem) MOZOLE MİRACH: Sabır taşında sınırı vardır aklı hakla taşmamaktır akmamaktır zerre yaş gözümden kinle kusmamaktır.Fırsat elde olsa kime ne fayda zalimim elinde hançeriyle ecele davetinde susmamaktır.Hadi bak evlat rapimde eksik olanı söyle içini dök ve sözünü perde arkasında gizleme.Her sual cevabı doğurur,karanlık ışığı soğurur ve zor zamanda bilki yalnız dost korur.Kuruntularla dolmuş aklının içinde binbir fikirde olsa fitnelikle adam olunmaz.İki yanımda iki melek görür yazar ki affı yoktur kimse bilmez kimse duymaz ancak kimse kaçamaz.Anlamaz ki dar beyinli sakin halde beklemekli ve emeklemek liriklerinde mana ikilemekli tek yemekli öğünlerimde gel misafir ol kulum ki yaradana affet bana göre değil ihanet. SİTEM DEPRESİF: Rüzgar es bu kalbe ve sil süpür o izleri elden gelen sadece sessizlik ve izlemekti zorla gülmek fayda etmez ağla depro sende yaşlar akar,zaman susar boş ver yolunu gözleme Çığlık atsam kim duyar? kim kulak verir bu adama yarına çıkana dek söyle kim girer hayatıma? gideni silmek olmaz,vardır elbet nedeni,giden kimse ağlamaz göze almıştır her şeyi.Yıllar geçsin fark etmez beklemekten bıkmaz ömrüm,yollarınsa sonu gelir bil ki yalnız ömrüm.(yalnız)Kimsesiz çaresiz ve sensiz ellerim soğuk,puslu geçen her günümde gözlerimse hep donuk.Yaşlanan sebeplerim yolunda direne dursun koşsun-tek bir hamle hisset sende sözlerimse dibine vursun kaybetmekse zor gelir,insan umuda yenilir,çok konuşmak yanlışımsa bende bugün suskunum. SAGOPa: Ben insanmışım... Hakkımı haktan sipariş almışlar, Düşünce yetime kelepçe takmaya musallat olmuşlar. Yatıya kalmamış,dudakta okunan iyimser dualar. Beynime kumanda takmış oynamaktalar,ama çakılmadım. Kime ne ki ben kimim?.. Nereye yürüyorum?... Gönlümün bahçesine günde kaç çiçek dikiyorum ?... Aynamın cadısına günde kaç kez selam veriyorum?... Evimin hangi odasında ölmek istiyorum?... Bende bilmiyorum... Ne tuhaftır ki,biriniz her zaman şanslı sıfatı aldınız. Çoğunuz buraya test için atıldınız. Yıprandıkça arttı aşkınız,yandınız. Yarına salim çıkmak yetmez,yanıldınız. Yankılanan milyar ahın hücumda ağır sövgüsü. Tünel sonunda görülür ıstırahat köprüsü. Ne zaman onla tanışacak bu ömrün paslı törpüsü. Ve onca tünel faresinin gürültüsü... NAKARAT: Gözlerim sansür perdesi. Bensiz ruhuna kaç para biçtin? Hadi git,durma !... Görmezden geldim. Beni,benim önümde yerle bir ettin. -------------------- ![]() çоктαη воğuℓup gidєяdiм кєηdiм ѕu оℓмαѕαм.. ![]() |
|
|
|
29 09 2007, 08:42 AM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 1,024 Thanks: 11 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 23 |
Arkadaşlar ''Süpersiniz''Ellerinize gönlünüze sağlık.Çok teşekkür ederim..
-------------------- |
|
|
|
29 09 2007, 12:43 PM
|
|
![]() Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Members İleti: 326 Thanks: 6 * Katılım: 26-September 07 Üye No: 21 |
emeginize saglık arkadaşlar ..
-------------------- |
|
|
|
29 09 2007, 04:46 PM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator İleti: 762 Thanks: 9 * Katılım: 26-September 07 Nereden: NoFeaR Üye No: 24 |
Güzel emeğinize sağlık..
-------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 21 11 2008 - 08:46 PM |