Bir fotoğraf gördüm sanki |
![]() ![]() |
Bir fotoğraf gördüm sanki |
01 10 2007, 02:32 PM
|
|
|
Takipçi ![]() ![]() ![]() Grup: Admin İleti: 118 Thanks: 6 * Katılım: 18-September 07 Nereden: istanbul Üye No: 10 |
İstanbul Fotoğraf Merkezi Leica Galeri, fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul'un 'Sanki' başlıklı sergisini konuk ediyor. Bugün açılacak sergide sanatçının 2000'li yıllarda çekilmiş, fakat hiç sergilenmemiş ve bir kitaba girmemiş 35 adet 'bağımsız' siyah-beyaz fotoğrafı yer alıyor.
Nesneler, mekânlar ve insanlar arasındaki ilişkiyi, kendine özgü bakış açısıyla yeniden yorumlayan Akoğul, Türkiye'nin farklı köşelerinde şahit olduğu görüntüleri, onların kendine has estetiğiyle siyah beyaz fotoğraflar üzerinden anlatıyor. Sosyal içerikli ve uzun soluklu fotoğraf projelerine imza atan Akoğul, ortaokulda uçakların iniş-kalkışlarını ve gün batımlarını çekerek başladığı fotoğrafçılık serüvenini, 'anları yakalama'yı temel alan bir çizgide sürdürüyor. Otuz yıldır, amatör fotoğrafçılıktan fotoğraf sanatına giden yolda, sergiler açmakla yetinmeyip fotoğraf kavramı üzerine de çalışmalarına devam ediyor. Pek çok talebe yetiştiren Akoğul'un fotoğraf sanatçılığının yanında edebî bir kimliği de var. Sanatçı, serginin başlığını sanki ile başlayan dizelerle şöyle anlatıyor; 'Sanki küçük bir çocuğum, boynumda basit bir makine ile büyük fotoğrafların hayalini kuruyorum. Sanki her şeyi unutmuş da fotoğraflara bakarken hatırlamışım. Sanki zamanı tam tutacakken elimden kaçırmışım. Sanki bu dünyayı erkenden bırakıp gitmiş ustalarım ve hocalarım hâlâ yanımdalar. Sanki; dünyadaki her şey bir fotoğrafa girmek için var.' Yeryüzünde herkesin kendine ait fotoğrafının bir yerlerde gizli olduğuna inandığını söyleyen sanatçı, fotoğraf serüveninin büyük kısmının kendine ait görüntüleri aramakla geçtiğini söylüyor. Sergiyi görmek için 3 Kasım'a kadar vaktiniz var. (0 212 238 11 60) |
|
| |
| The Following Members Thank the Author for his Post: | |
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 21 11 2008 - 08:40 PM |